Семена

„Назад към ПриРодата!“

ПриРодният живот е опростен живот в контакт с ПриРодата, зачитащ и съгласуван с нейните закони. Той включва хармонична и чиста среда, здравословен хранителен режим, използване на водата, въздуха, слънцето, физически и умствен труд.

Силата на билките

За да бъде човек здрав, трябва да разчита на себе си и на непосредствения контакт с Природата. За всяко неразположение или болест ПриРодата има лек в лицето на билките, които по нашите географски ширини са в изобилие.

Лайка – най-често използваната билка с противовъзпалително, успокоително, антиалергично свойство, помага при колики, възпаления в устната кухина, гъбични възпаления.

Бял равнец – помага при лечение на рани, възпаления, регулация на менструален цикъл, главоболие.

Жълт кантарион – антидепресант, противовирусни и антибактериални свойства.

Маточина – чай от листата на маточина има успокояващ ефект, помага при гадене, виене на свят, безсъние, високо кръвно налягане.

Мащерка – при проблеми с храносмилането, дихателни и стомашни инфекции, успокоява болки в гърлото, при кашлица и бронхити.

Коприва – има противовъзпалителни, антибактериални и обезболяващи свойства, чисти организма.

Невен – помага за заздравяване на рани и кожни проблеми, има антибактериални и противогъбични свойства, при стомашно-чревни заболявания.

Честота на тъканите

Всяко материално проявление има своя честота, представляваща енергийния поток, който протича през него. Естествените тъкани от памук имат честота, сходна до тази на човешкото тяло – 70-100 характерна честота,  ленът и вълната – 5000 (поради различната посока на движение на енергийните им потоци, когато се комбинират, стойността им става 0 понеже взаимно се изключват – в Библията е казано: Второзаконие 22:11 Не обличай дреха, тъкана смесено от вълна и лен наедно), а синтетичните материи  (полиестер, полиамид, модал, акрил, спандекс, найлон, район, т.н.) имат честота около и под честотата на болен човек (10-15). Дрехите, имайки пряк контакт с кожата ни, могат да увеличат нашите сили, да подобрят настроението ни, да позволят на свободния енергиен поток, както и да спомогнат за по-бързото ни оздравяване.

Компостиране

Хранителните отпадъци можем да компостираме лесно дори в градски условия. Обелките от зеленчуци пък можем да използваме за направата на зеленчуков бульон или да изсушим и блендираме за подправка за ястия. Обелки от банани можем да слагаме на дъното на саксии с цветя за подхранване на почвата.

Естествени почистващи препарати

Оцет, сода, лимон – универсалният почистващ препарат, който почиства плочки, мифки, прозорци, подове, петна, печки и хладилници, съдове. За направата на универсален почистващ препарат са необходими: 1 супена лъжица сода бикарбонат, ½ лимон, ¼ чаша ябълков оцет, 1 литър гореща вода.

Стъкло/платнени торбички/кутии и буркани за съхранение

Да се върнем към детството си! Отново да използваме стъклени бутилки за вода, които да пълним с чиста изворна вода и да носим със себе си. Да носим покупките си в памучни торбички, които можем да ушием сами от стари тениски. Да използваме свои бурканчета и кутийки за храна за вкъщи, за съхранение на храни и подправки.